Zapečený králík - moc dobrý!!!
Potřebné ingredience
Králičí maso - vykostěné tenké plátky (já na tento recept používám maso z břicha ze dvou králíků),
brambory, cibule - jak kdo rád, mrkev (asi 1/2), paprika, anglická slanina, 1 tekutá šlehačka, sůl, koření Steak a koření na americké brambory.
Postup přípravy
Do pekáčku si dáme do rohů pár koleček mrkve (je to kvůli tomu, aby se nepřipalovalo), nakrájíme cibuli na kolečka a posolíme.
Poklademe vrstvou brambor nakrájených na plátky, posolíme a navrch dáme papriku nakrájenou na kolečka.
Já používám na tento recept maso z břicha, je tenké a propeče se. Může se použít jakékoli jiné, třeba z hřbetu nebo ze stehen, ale musí být tenké plátky.
Maso rozkrájíme na menší kousky, osolíme a použijeme steakové koření.
Na maso položíme anglickou slaninu a další vrstvu brambor.
Posypeme kořením na americké brambory a zalijeme osolenou šlehačkou.
Pečeme přiklopené, až 5-10 minut před koncem pekáč sundáme.
Na talíři to sice moc vábně nevypadá, ale jinak.... Moc dobrá večeře.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé